jueves, 29 de mayo de 2008

POSA ARRÒS AL PLAT: AJUDA ALS REFUGIATS BIRMANS

CRIDA DE BIRMÀNIA PER LA PAU I DEL CONSORCI DE TAILÀNDIA AMB BIRMÀNIA

Avui més de 140.000 refugiats birmans estan vivint en nou camps al llarg de la frontera de Tailàndia amb Birmània. Com en moltes altres situacions en el món, no hi ha mecanismes efectius de coordinació per part de les Nacions Unides de manera que es responsabilitzin d'ells. El Consorci de la Frontera de Tailàndia amb Birmània és una organització sense ànim de lucre, que dóna menjar als refugiats. Birmània per la Pau treballa fortament amb ells i la nostra major preocupació és donar-los arròs. L'arròs és l'ingredient principal en la dieta del refugiat, però el preu ha augmentat molt després de la crisi alimentària global.

Durant el 2008, els preus gairebé s'han triplicat. No tenim capacitat per a obtenir fons que puguin ajudar a mantenir el menjar dels refugiats. Hem hagut de tallar les racions al 50% del que es considera l’estàndard mínim per a sobreviure un ésser humà.

L'atenció mundial es centra en les víctimes del cicló Nargis, i una vegada més hem vist com la Junta és incapaç de donar protecció, menjar i suport a les necessitats de la seva gent. El poble birmà ha sofert durant dècades abusos dels drets humans, guerres civils i mal govern econòmic durant més de 24 anys. El Consorci Tailandès Birmà de la Frontera ha estat amb ells tot el temps, amb tots els que havien creuat la frontera.

Aquests refugiats no poden ser oblidats. Abans de creuar la frontera han sofert abusos de drets humans molt seriosos, com treballs forçats, raptes, violacions, tortures, i ho han perdut tot, els seus pobles han estat destruïts pel govern. Els refugiats birmans estan confinats en els camps, i nosaltres no podem si més no donar-los menjar. Si surten dels camps s'arrisquen a arrests, abusos, explotació i la deportació a Birmània. Veurem problemes molt seriosos de malnutrició en les pròximes setmanes. Nens, dones embarassades i ancians són els que pateixen més risc.

Hem fet una crida a tots els donants potencials, als governs, a les ambaixades, a les empreses perquè ens ajudin a sortir de la crisi. Als nostres treballadors, als nostres amics, a les nostres famílies. Creiem molt en la possibilitat de fer xarxes, i creiem que les xarxes humanes marquen la diferència.

Amb 32.000 euros podrien viure 1.000 refugiats fins a finals del 2008. Una contribució de 6 euros pot donar arròs a un refugiat durant tot un mes, i 36 Euros durant un semestre complet.


Podem marcar la diferència- una mica d'arròs és molt


On pots fer una donació.

Pots fer una donació indicant “Amics de Birmània per la Pau d'Espanya” directament al número de compte del Consorci de la Frontera Tailandesa Birmana:

Siam Commercial Bank, Bangkok, Surawong 2 Branch

Burmese Border Consortium

Account No. 064-2-15287-3.

O a Espanya

Compte CAIXA DE CATALUNYA 2013. 0015. 12. 0203679940

Si ho desitges Birmània per la Pau o el Consorci poden facilitar-te un certificat de la donació per a desgravament fiscal.