viernes, 5 de marzo de 2010

L´AJUNTAMENT DE SANT CUGAT DONARÀ SUPORT A BIRMANIA PER LA PAU- ELECCIONS 2010- GRACIES SANT CUGAT


L'Ajuntament donarà suport a l'associació "Birmania por la paz", l'objectiu de la qual és instaurar un règim democràtic en aquest país del sud-est d'Àsia

La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer va fer pública la posició de l'Ajuntament coincidint amb el tret de sortida dels actes de celebració del Dia de la Dona (8 de març)

La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, va rebre, dimarts a la tarda, a la Sala Ginesta de l'Ajuntament, la presidenta de l'associació "Birmania por la paz", Concha Pinós. L'acte s'emmarca en els actes de celebració del Dia de la Dona (8 de març).

Pinós, que és autora del llibre Birmania: la voz de las mujeres, va fer explícita a Pellicer la voluntat de l'associació que l'Ajuntament s'adhereixi a la campanya que promou amb l'objectiu d'instaurar un sistema polític democràtic en aquest país del sud-est d'Àsia.

Segons l'activista, "a les ciutats i pobles, els demanem tres coses: la primera és l'obertura de l'espai polític, que és això que avui ha fet l'Ajuntament, que ens ha rebut i ens ha atès. La segona és l'obertura de l'espai humanitari. És a dir, més suport, sobretot per a les dones, ja que tenim una maternitat i estem construint escoles. La tercera és la creació de grups de treball des de la societat civil".

Tal com ha indicat la regidora, "l'Ajuntament donarà suport al manifest que presenti l'associació. La presa de contacte d'avui ens ha servit per conèixer-la més bé. La situació de Birmània és preocupant, ja que és un lloc on s'hi vulneren els drets humans".

Així mateix, Pinós també va presentar el seu llibre dimarts a la tarda a la seu del Club Muntanyenc Sant Cugat. Birmania: la voz de las mujeres és un recull que aplega 20 anys de testimonis de dones birmanes, entre les quals destaca la història de Aung San Suu Kyi, premi Nobel de la Pau 1991, que actualment es troba sota arrest domiciliari.