lunes, 14 de junio de 2010

CATALUNYA CELEBRA EL 65 ANIVERSARIO DE DAW AUNG SAN SUU KYI- SANT CUGAT Y BARCELONA- ACTOS OFICIALES

Sant Cugat celebra el 65è aniversari d’Aung San Suu Kyi

Els actes comptaran amb la presència del venerable mestre budista i

líder social birmà U Asin Sopaka

Barcelona, 10 de juny de 2010.- Birmania por la Paz, Unipau, Club Muntanyec de Sant Cugat, Ajuntament de Sant Cugat (Casal de Cultura) i Amics de l’Ofici de Viure, amb la col·laboració de Casa Àsia, es complau en convidar-los als esdeveniments commemoratius del 65è aniversari de la líder birmana i Premi Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi.


Els actes es desenvoluparan a Sant Cugat entre els dies 16 i 20 juny i giraran entorn la Pau, la Reconciliació i els Drets Humans a Birmània.


Així mateix, les celebracions de l’aniversari de San Suu Kyi comptaran amb la presència d’U Asin Sopaka, venerable mestre budista i un dels principals líders de la revolució noviolenta que l’any 2007 va posar entre les cordes la Junta Militar birmana. En la seva primera visita a Espanya ens parlarà del futur del seu país y del rol de la Societat Civil y el valor de l’esperança.

Els actes previstos son:

Dia 16: Exposició Fotogràfica Sala de Parts Birmània, per Irene Laxmi. 14 retrats de dones que relaten el llarg viatge per una maternitat lliure. Club Muntanyenc de Sant Cugat. Plaça de la Vila nº2.

Dia 18: Projecció de la pel·lícula Més enllà de Rangún, de John Boorman. Laura (Patricia Arquette), una metgessa nord-americana, troba un nou sentit a al seva vida quan topa amb una manifestació a Rangún i queda encantada por la presència d’Aung San Suu Kyi. Casal de Cultura. C/ Castellví s/n. 19:00h.

Dia 19: Teatre infantil de carrer La princesa Laca en la llunyana Birmània. Una bonica princesa artista viu sota el mandat d’un superbiós tirà. Plaça Barcelona. 12:00h.

Inauguració oficial de l’exposició Sala de parts Birmània. Amb la presència d’U Asin Sopaka. Club Muntanyenc de Sant Cugat. Plaça de la Vila nº2. 13:00h.

18a Trobada d’Amics de l’Ofici de Viure. Les paraules de la Pau . Plaça Barcelona de 18:00 a 20:00h.

Conferència d’U Asin Sopaka: Necessitem esperança a Birmània. El venerable activista desenvoluparà la seva teoria i praxis sobre el Budisme Socialment Compromès a Birmània. Plaça Barcelona de 20: 00 a 20:40h. A continuació: Meditació silenciosa i encesa d’espelmes per la Pau a Birmània. 20:45 a 21:00h.

Projecció del documental Burma VJ, nominat als Oscar. Sobre la construcció de l’activisme en el període de la Revolució Safrà a Birmània. Casal de Cultura, C/ Castellví s/n. 22:00h.
Dia 20: Curs El pensament polític de Daw Aung San Suu Kyi en acció.
Sobre noviolència, activisme i canvi social a la manera birmana. Amb U Asin Sopaka i Concha Pinós. Places limitades. Casal de Cultura, C/ Castellví s/n 10:00h a 14:00h

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Sant Cugat celebra el 65 aniversario de Aung San Suu Kyi

Los actos contarán con la presencia del venerable maestro budista y

líder social birmano U Asin Sopaka

Barcelona, 10 de junio de 2010.- Birmania por la Paz, Unipau, Club Muntanyec de Sant Cugat, Ajuntament de Sant Cugat (Casal de Cultura) y Amics de l´Ofici de Viure, con la colaboración de Casa Àsia, se complace en invitarles a los eventos conmemorativos del 65 aniversario de la líder birmana y Premio Nobel de la Paz Aung San Suu Kyi.

Los actos se desarrollarán en Sant Cugat entre los días 16 y 20 junio y girarán entorno la Paz, la Reconciliación y los Derechos Humanos en Birmania.

Así mismo, las celebraciones del aniversario de San Suu Kyi contarán con la presencia de U Asin Sopaka, venerable maestro budista y uno de los principales líderes de la revolución noviolenta que en 2007 puso entre las cuerdas la Junta Militar birmana. En su primera visita a España nos hablará del futuro de su país, del rol de la Sociedad Civil y el valor de la esperanza.

Así, los actos previstos son:

Dia 16: Exposición Fotográfica Sala de Partos Birmania, por Irene Laxmi. 14 retratos de mujeres que relatan el largo viaje por una maternidad libre. Club Muntanyenc de Sant Cugat. Plaça de la Vila nº2.

Dia 18: Conferencia U Asin Sopaka: El valor de la esperanza en Birmania. Casa Àsia Avda Diagonal 373, Barcelona. 19:30h.

Proyección de la película Más allá de Rangún, de John Boorman. Laura (Patricia Arquette), una médico norte americana, encuentra un nuevo sentido a su vida cuando topa con una manifestación en Rangún y queda hechizada por la presencia de Aung San Suu Kyi. Casal de Cultura. C/ Castellví s/n. 19:00h.

Dia 19: Teatro infantil de calle La princesa Laca en la lejana Birmania. Una hermosa princesa artista vive bajo el mandato de un soberbio tirano. Plaça Barcelona. 12:00h.

Inauguración oficial de la exposición Sala de partos Birmania. Con la presencia de U Asin Sopaka. Club Muntanyec de Sant Cugat. Plaça de la Vila nº2. 13:00h.

18ª Encuentro de Amics de l’Ofici de Viure. Las palabras de la PAZ . Plaça Barcelona de 18:00 a 20:00h.

Conferencia de U Asin Sopaka: Necesitamos esperanza en Birmania. El venerable activista desarrollara toda su teoría y praxis sobre el Budismo Socialmente Comprometido en Birmania. Plaça Barcelona de 20:00 a 20:40h. A continuación: Meditación silenciosa y encendido de velas por la Paz em Birmania. 20:45 a 21:00h.

Proyección del documental Burma VJ, nominado a los Oscar. Sobre la construcción del activismo en el período de la Revolución Azafrán en Birmania. Casal de Cultura, C/ Castellví s/n. 22:00h.

Dia 20: Curso El pensamiento político de Daw Aung San Suu Kyi en acción. Sobre noviolencia, activismo y cambio social a la manera birmana. Con U Asin Sopaka y Concha Pinós. Plazas limitadas. Casal de Cultura, C/ Castellví s/n 10:00h a 14:00h

Si desea concertar alguna entrevista con los ponentes del evento o quiere recibir información detallada sobre la situación en Birmania no dude en ponerse en contacto con nosotros.

Cordialmente,


Joan Ortiz i Serra.

Prensa.

direccion@birmaniaporlapaz.org www.birmaniaporlapaz.org www.porlaconcordia.org