jueves, 21 de mayo de 2009

TEXT DE LA DECLARACION INSTITUCIONAL DE SUPORT A SUU KYI- PREMI INTERNACIONAL DE CATALUNYA

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE SUPORT A LA LÍDER DEMOCRÀTICA AUNG SAN SUU KYI, PREMI INtERNACIONAL CATALUNYA 2008

Aung Sant Suu Kyi va ser conduïda el passat 14 de Maig a les 9 del matí a la Presó de Insein al·legant que havia trencat les condicions de l'arrest domiciliari. I ha estat duta a un judici ràpid que es va iniciar el dilluns 18 de maigs’ha celebrat avui dilluns, 18 de Maig, a la mateixa presó de màxima seguretat d’Insein.

El greu desenvolupament dels esdeveniments fa que el Parlament de Catalunya consideri que el règim militar està utilitzant l'incident com una oportunitat per a estendre l'arrest il·legal contra Aung Sant Suu Kyi, Premi Nobel de la Pau i Premi Internacional de Catalunya, que expedia el 24 de maig de 2009.

A principis d'aquest any, el grup de Nacions Unides de detenció arbitrària, va considerar que l'arrest domiciliari d’Aung San Suu Kyi és il·legal segons les lleis internacionals i les lleis birmanes. Per tant, els fets obeeixen clarament a un intent deliberat d'imputar-li nous càrrecs. El Parlament de Catalunya reclama a la Junta Militar Birmana que alliberi immediatament a la líder democràtica electa de Birmània Aung San Suu Kyi, i que el General Than Shwe implementi totes les reformes democràtiques necessàries a les quals s'ha compromès enfront de la Comunitat Internacional.

El Parlament de Catalunya considera que la detenció és del tot il·legal i sol·licita al secretari general de Nacions Unides Ban Ki Moon que visiti urgentment Birmània per a salvar la vida de la Premi Internacional de Catalunya, Aung San Suu Kyi.

Palau del Parlament, 20 de maig de 2009