viernes, 16 de abril de 2010

L'Escola de Cultura de Pau de la UAB presenta l'informe Alerta 2010! sobre conflictes i pau

Segons l’anuari Alerta 2010! Informe sobre conflictes, drets humans i construcció de pau,

elaborat i presentat ahir per l’Escola de Cultura de Pau (ECP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), es va poder constatar l’ús de la violència sexual com a arma de guerra en la majoria de conflictes armats durant el 2009. Com a novetat, l’informe presenta l’Índex de Drets Humans que mesura l’incompliment de les obligacions dels estats respecte la protecció dels drets humans. L’encapçalen Myanmar, el Sudan, el Pakistan, Nigèria, Tailàndia, Rússia, Somàlia i l’Índia.
Durant la presentació d’Alerta 2010!, que compleix la seva novena edició, el director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària, David Minoves, va destacar que “no pot haver-hi desenvolupament sostenible sense pau i, a la vegada, el desenvolupament, a l’igual que els drets humans o la democràcia, és un element clau per a la consolidació d’una pau duradora al món.”
L’ECP també ha publicat l'Anuari 2010 de Processos de Pau,que analitza les negociacions obertes en l'actualitat al món. En aquesta nova edició es plasmen els avenços i retrocessos de 66 contexts, dels quals 45 tenen oberts diàlegs o negociacions formals. Segons l'anuari, més de dos terços dels conflictes actius tenen oberts canals de comunicació prou consolidats com per dur a terme converses o exploracions que poden derivar en processos de pau.