jueves, 14 de mayo de 2009

Iniciativa per Catalunya, y Raul Romeva el cabeza de lista al Parlamento Europeo, condenan la detención de Aung San Suu Kyi

ICV demana a la UE, a Nacions Unides i al Govern espanyol que accelerin la diplomàcia per alliberar Aung San Suu Kyi


El cap de llista d’ICV a les eleccions europees, Raül Romeva, ha fet avui una crida a la Unió Europea, a Nacions Unides i al Govern de l’Estat Espanyol a accelerar la diplomàcia per alliberar la premi Nobel, Aung San Suu Kyi després que hagi estat detinguda i traslladada a la presó de Insein. “Si no s’intensifiquen els esforços diplomàtics, Aung San Suu Kyi pot acabar a la presó per sempre”, ha alertat Romeva.

Aung San Suu Kyi ha estat avui empresonada trencant l’arrest domiciliari al que estava sotmesa des de feia 13 anys i 202 dies, acusada d’haver allotjat a un hoste nord-americà, John Yettaw, i que es va negar a abandonar casa seva. “ Les Nacions Unides han declarat aquesta detenció com a il·legal, i el Consell de Seguretat ja ha demanat als dictadors que alliberin a l’activista”, ha recordat Romeva.


Per tot això, Romeva que forma part de la campanya internacional Birmània per la Pau, ha fet una crida al Govern Espanyol, a tots els Governs autonòmics així com al Congrés i als Parlaments autonòmics, a la Unió Europea i a Estats Units a utilitzar tota la seva influència política i diplomàtica per a enviar enviats a Birmània.